Rabu, September 08, 2010

Jumaat Raya!!!

Assalamualaikum...

Huhuhu..syukur rasenye...sbb rasydan x jadi dduk kat KMC..

Sebab nurse pon cuti raye..

Tersengih2 sambil menayangkan 2 gigi kapaknyer yg baru tumbuh 2 bulan lalu...

Umi Pon Cakap yg Rasydan dah b'tambah baik..

Tak padan dgn ke'debek'kannyer, makanan pon x nak sentuh..

Cuma makanan ringan jer die layan..(Baby ape la ni..)

Okeylah,berbalik pade tajuk utama kita..

Rasanyer sume org dah tahu pasal ni...

Hmm..bersempena hari raye ni la kan..

Nak bagi la kad raya kat korang beserta beberapa soalan muhasabah diri..

Saya akui kad ni hodoh jer sebab buat ala kadar je...(lagipon ni pon guna paint jer..)

1)Adakah anda merasakan diri anda sudah menghabiskan masa dgn baik di dalam bulan barakah ini?

2)Adakah anda berasa sedih disebabkan Ramadhan bakal meninggalkan kita ataupun berasa sangat gembira kerana Hari Raya bakal menjelang tiba?

3)Adakah anda menunaikan solat terawih setiap malam?(keuzuran x dikira)

4)Adakah anda merasakan diri anda mendapat anugerah malam lailatul qadar?

Itu sahaja yg saya nk tulis hari ni...

Harap korang dapat copy-paste kat blog korang..

Selamat Hari Raya dan Assalamualaikum ....
Name Graphics

Selasa, September 07, 2010

Akhirnya...Dah Menjadi Pun.....

Assalamualaikum...

Akhirnya dapat jugak 1 ketupat...(1 jer???)

Yelah...Si Nina & Si Rasydan selalu je mengacau..(dah nama dah budak-budak...)

Satu jer??Lame tuh...

Cakap pasal si Rasydan tuh...

Die demam pulak...

Hisyy...banyak demam dari sihat...(tapi mase demam pon die hyperaktif jugak..)

Takut2 kena sawan pulak cam ari tu..(tapi kalu kena redha jela...)

Baru pagi tadi die bertolak ke KMC..(sedihnyer..)

Maknenyer..Umi ngan Rasydan beraya di sana la...(i miss uuuuuuuuuu...!!!!!)

Xpela...utk ke-c-hatan debek jugak...(ade saya kata kan debek tu saper...)

Okeylah..I wish you All..Happy Eidul Fitri Day Ok..

Nanti sehari sebelom raye saya update lagi kot...

Oklah ... nak sambung anyam yg lain pulak..






Oklah..Assalamualaikum.....

Name Graphics

Ahad, September 05, 2010

Ketupat Oh Ketupat

Assalamualaikum...

Sekarang ni saya tgh nk anyam ketupat....

Dan tgh fed up jugak.... Apasal reben kain pulak??Isy,pelik betul penulis post ni...

Sebab ketupat tak menjadi2 sejak tadi..


Sebab tula I HATE GUNA REBEN!!!!


Reben lembik, payah nak bentuk buat ketupat....


Daun 'parallel' pucuk kelapa adalah bahan paling teguh untuk menganyam..


Adoi........


Dah setengah jam try tpi x menjadi...

Ape nak jadi la..........

Tolongla doakan saya supaya buat ketupat menjadi...

ASSALAMUALAIKUM....


Name Graphics

Rabu, September 01, 2010

Jiwaku Belum Merdeka

Assalamualaikum....

Hmm...8 hari lagi kita nak raye...(^_^)

Tapi yang sedihnyer.....malam lailatul qadar ... peluangnya makin tipis untuk dicari...(untuk sayer!!!!)

T_T...sedihnye...........
TAPI XPELA ...DON'T MIND THAT...
Untuk mendapat keberkatan lailatul qadar..mari kite berdoa same2..

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Erk...tak teringat la pulak pasal hari merdeka

Ape nak kate...(dasar anak melayu lupa daratan..)

Hmm...syok gile semalam...

Riuh rendah aspuri SMAASZA..

Sedar2 ade budak laki mari ngintai...

Dari nun jauh tingkat atas blok E....

Tujuan diorang tu nak ngintai ke nak tengok bunga api ke

Tak taulah saya...

Kitorang tau ade "ajnabi '' penyibok tu pon mase Kak Amal wat announcement..

"Kpd sume warga aspuri, sile kwl suara anda krn ade ajnabi yg memerhati dri jauh..''

Tengok2 mmg ade bdk laki..

Smpaikn hmpir sume kls blok E menyala lampunyer..

Hampeh betullah..

Nak enjoy keindahan bunga api malam tu pon x bleh...

Ade tu yg sekali b'bunyi 5 bunga keluar

Ade tu yg b'lapis2...

Datangnye nun jauh kelihatan dari Syahbandar K.T.
Eeeee.....x puas lagi la tengok..(dasar org darat hulu)....

Duduk kat umah manela ade peluang nk tengok..

(lagipon bandar baru kerteh tempat aku tinggal ni sambut merdeka meriah sgt ker?)

Hampehh....

Hrmm...bercakap pasal merdeka ni la kan..(formal la pulak)

Sebenarnya lah..

Pada pendapat saya lah kan....(kenape la formal sgt nih?)

Malaysia ni blm merdeka sepenuhnya la lagi..

Sbb...sbb rakyat malaysia sendiri yg menunjukkan ciri2 yg kite blm merdeka..

Why?

B'coz rakyat malaysia sndiri yng masih trprgkp dgn arus2 kmodenan barat yg semakin

Mempengaruhi kehidupan seharian kita....

Bkn namenye merdeka tu kan?

Kalau yg sdg membaca post ini rase dirinye masih terperangkap

Tolong..I plead....Merdekakan diri anda...

Rasa2 jiwa yg sdg mengarang post ni pon blm merdeka sepenuhnyer...

Bru 10% jer merdeka...

Hmm...nak dekat raye nanti saya update semuler...(mase ni jer ade peluang nak update..!!!)

Okeylah...saya kena sign out dulu....

Nak bagi peluang kat kawan saya update blog..

Assalamualaikum.....................

Name Graphics

Jumaat, Ogos 27, 2010

Yaumul Nuzul Quran

Assalamualaikum.....

Hari ni dah masuk hari ke-17 kite berpuasa......maknanyer hari ni adelah hari Nuzul Quran!
Hari yang bersejarah dan agung,hari penurunan kitab suci lagi mulia..Al-Quranul Karim....

Hmm...bersempenalah dgn Hari yang agung nih...adakah anda betul-betul gembira menyambutnya?Ataupun sekadar memandang sekilas saje?Wallahua'lam...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Name Graphics

Rabu, Ogos 11, 2010

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan

Assalamualaikum....


akhirnya ramadhan menjelma kembali....





bersempana ramadhan bulan barakah ni... sebanyak mana bintang di langit ramadan..sebanyak itu jugalah hajat saya kepada Allah..



Antara hajat-hajat saya...



Tamat/Khatam Satu Quran

Dapat Puasa Satu Bulan

Dapat kuruskan badan...(hehehe...)

Dapat Raye ngan best tahun ni...(puasa bru shari..nk raye dh..ape nk kene la org ni...)



Dan yang penting sekali...dpt kbrktn mlm lailatul qadar...malam yang setanding dgn 1000 bln beribadah....

Akhir sekali...saya harap korang sumer dapat menjalani ibadah puasa pada tahun ni dengan lancar....

Assalamualaikum....

Name Graphics

Isnin, Mac 29, 2010

I love My Job! :)

Assalamualaikum....
Lamenyer tak bukak blog ni...
Rindu pulak.. :D
Tapi kat umah dah kena potong talian streamyx... T_T
Dan post ni pon saya taip kat makmal komputer sekolah..
Pasal jawatan baru saya ni...
I love it sooo much.. :D
Bilik tahun ni lagi best dari yg tahun lepas....
Maklumlah tahun ni ader pustaka baru kat SMAASZA...
Tapi dalam jadi pustakawan pun saya jadi AJK Ko-op..
Tahun ni bakal jadi tahun TERsibuk buat saya...
Hahaah...
Biler tengok kak2 form3 study HARD GILER...
rasa2 maser form2 ni pon dah kene tempias...
Terpaksa ulangkaji yang form1 semula..
Huhuhu....
Sebelum masuk sesi form2...
tak dapat bayangkan bagaimana kat sekolah....
nak berhadapan ngan adek2 form1...
Tapi sekarang...
rasenyer lagi best kalau ader adek2 ni...
Especially budak bilik saya...
Diorang tak la buat hal sangat cam sesetgh form1 lain...
Dan sampai sekarang...
Saya masih tak percaya...
Yang saya ni FORM2!
HAAAAAAAAAAAAAAH..
Dan disebabkan tahun ni saya sibuk skit (rase nye over-busy)
kalau saya tak sempat nak layan korang..
sori yer..
Memang dah terover busy(saya serius ni!!)
Nak cerita la satu kisah ni...(kisah ker?)
Haritu saya,Tehah and Kak Piyah(KITORANG ajk kO-OP)
Terpilih pergi Seminar Ko-op Anjuran ANGKASA
Kitorang pergi pon sebab kena ambik cenderahati jer..
Cenderahati Bank Rakyat...
Cenderahatinyer Tupperware dgn tabung Kelab Nuri Bank Rakyat
Aper diorang ingat kitorang ni budak kecik ker!?
Huhh...
Oklah teacer nisah dah suruh tutp PC...
So terpaksalah saya turn off..
Sehingga Berjumpa lagi..
Assalamualaikum...
:(:
Name Graphics

Jumaat, Januari 01, 2010

>Selamat Tahun Baru<

Assalamualaikum semua....
Selamat tahun baru 2010!!!!

Kalu dipikirkan , tahun baru hijrah dengan tahun baru masihi sama kan harinya,
iaitu hari Jumaat,atau dalam BI Friday..Weekend 3
Hissh,takut pulak rasenyer,sebab hari jumaat adalah hari yang akan berlakunya kiamat...
(statement tu diciplak dalam buku PAI form 1,sebenarnye bukan dari buku,tapi dari otak...SmileGoofy)
Huhu,bagus lar tu,memang betul Allah dah kate,Hari Jumaat tu penghulu segala hari...
Dan ia adalh hari penghulu untuk tahun 1431 Hijrah dan tahun 2010 masihi...

Ok,ok,sempena tahun baru starting hari ni,saya nak buat statement skit...

Making A WishSaya akan mengubah diri saya sepenuhnya mulai HARI INI...

Huhu,itulah azam saya untuk tahun ni,haha....

Hmm..esok dah kene pegi asrama..
Car 5

Malasnyer la..
Sleepy

Kne kemas barang...
DeskBed

Adoi la........
Depressed

Saye x kisah pon sebenarnye..

Tapi aper yang saye kisah nye surat sekolah..
Mail

Persoalannyer kenape x sampai2 lagi?
Why

Hissh...geram betul!
Mad

Okeylah,itu jer nak cakap rasenyer....
That's All

Korang doakan saye berjaye
Thumbs Up untuk tahun ni erh...Eyebrow

Assalamualaikum
Waving....
Name Graphics