Rabu, September 01, 2010

Jiwaku Belum Merdeka

Assalamualaikum....

Hmm...8 hari lagi kita nak raye...(^_^)

Tapi yang sedihnyer.....malam lailatul qadar ... peluangnya makin tipis untuk dicari...(untuk sayer!!!!)

T_T...sedihnye...........
TAPI XPELA ...DON'T MIND THAT...
Untuk mendapat keberkatan lailatul qadar..mari kite berdoa same2..

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Erk...tak teringat la pulak pasal hari merdeka

Ape nak kate...(dasar anak melayu lupa daratan..)

Hmm...syok gile semalam...

Riuh rendah aspuri SMAASZA..

Sedar2 ade budak laki mari ngintai...

Dari nun jauh tingkat atas blok E....

Tujuan diorang tu nak ngintai ke nak tengok bunga api ke

Tak taulah saya...

Kitorang tau ade "ajnabi '' penyibok tu pon mase Kak Amal wat announcement..

"Kpd sume warga aspuri, sile kwl suara anda krn ade ajnabi yg memerhati dri jauh..''

Tengok2 mmg ade bdk laki..

Smpaikn hmpir sume kls blok E menyala lampunyer..

Hampeh betullah..

Nak enjoy keindahan bunga api malam tu pon x bleh...

Ade tu yg sekali b'bunyi 5 bunga keluar

Ade tu yg b'lapis2...

Datangnye nun jauh kelihatan dari Syahbandar K.T.
Eeeee.....x puas lagi la tengok..(dasar org darat hulu)....

Duduk kat umah manela ade peluang nk tengok..

(lagipon bandar baru kerteh tempat aku tinggal ni sambut merdeka meriah sgt ker?)

Hampehh....

Hrmm...bercakap pasal merdeka ni la kan..(formal la pulak)

Sebenarnya lah..

Pada pendapat saya lah kan....(kenape la formal sgt nih?)

Malaysia ni blm merdeka sepenuhnya la lagi..

Sbb...sbb rakyat malaysia sendiri yg menunjukkan ciri2 yg kite blm merdeka..

Why?

B'coz rakyat malaysia sndiri yng masih trprgkp dgn arus2 kmodenan barat yg semakin

Mempengaruhi kehidupan seharian kita....

Bkn namenye merdeka tu kan?

Kalau yg sdg membaca post ini rase dirinye masih terperangkap

Tolong..I plead....Merdekakan diri anda...

Rasa2 jiwa yg sdg mengarang post ni pon blm merdeka sepenuhnyer...

Bru 10% jer merdeka...

Hmm...nak dekat raye nanti saya update semuler...(mase ni jer ade peluang nak update..!!!)

Okeylah...saya kena sign out dulu....

Nak bagi peluang kat kawan saya update blog..

Assalamualaikum.....................

Name Graphics

0 comments: