Sabtu, Disember 17, 2011

Assalamualaikum...

Beribu-berjuta-berbilion-bertrilion kemaafan dan terima kasih kepada mereka-yang masih sudi melawat blog-yang-tak-seberapa-menarik ni...

Dalam tempoh dua bulan ni..ini la first time kot saya update blog ni..

Duduk di rumah sepanjang masa..tanpa internet...memang sunyi..

Tapi..rumah tak pernah kesunyian ... kan?

Tak kan pernah kesunyian dari kerja rumah dengan kewujudan dua "makhluk buas tak ingat dunia"..

Huhu...rindu yang teramat sangat kat blog ni dan sekalian orang yang datang menjenguk..
Yang sudi membaca coretan luahan hati saya yang berjela-jela ni..

Berhari-hari lamanya saya menanti saat-saat untuk update blog ni..

Setelah berhari-berhari menjadi the-one-but-not-the-only-dependable-person-in-the house untuk buat kerja rumah..

Tak usah kata...babysitting, lipat kain, jemur kain, masak, kemas rumah dan everything-that-a-housewife-should-do semua saya dah buat..

~Maknanya aku ni dah jadi pembantu tak rasmi Umi dalam rumah..huhuhu..~

Being the-only-dependable-person(sebab akulah anak sulung, dan adik2 aku semuanya kecik2 lagi)
bukanlah kerja mudah..hampir tiap2 masa kena laung dengan Umi suruh tolong..huhu..

-Tapi tak rugi kan tolong orang..dapat pahala..sihatkan badan

Sekarang hampir tiap2 pagi saya bersama adik saya-darjah empat jogging round kawasan perumahn..nak kuruskan badan konon..tapi tengok macam result sama jer...tak berubah mana pun..huhu..entahlah..

Dan sememangnya dah lama dah tak jumpa kawan2 face-to-face..memang rindu tahap gila la...

Sekarang...menghitung hari untuk hari paling mendebarkan akan datang..22/12 ni..hari result PMR akan diumumkan..debaran hati ni kuatnya hanya Allah yang tahu...harapnya semuanya baik belaka..Amin...

Mungkin itu sahaja yang akan saya coretkan kali ini...sebelum terlupa..

Ingin saja diluahkan segala rasa tak puas hati dan kecewa kerana semua subjek Science:P:C:B dan ModMath:AddMath akan ditukar ke dalam silibus BM... :(..

Perkara ni pun saya tahu masa....

~Pada waktu tu...abah bersemangat sungguh nak ajar AddMath..
~Tapi abah kata kena beli buku teksnya dulu..sebab abah pun banyak tak ingat..
~Pergilah kami ke kedai Dewan Bahasa dan Pustaka..
~Sesampainya di sana...tuan kedai kata:"Science dengan Math tahun depan semuanya tukar dalam BM..."..
~Terus abah jadi low-spirited..
~Dan aku pun rasa macam nak low-spirited..
~Tapi aku sedar hidup ni mesti diteruskan juga..huhu..kalau aku low-spirited nak belajar macammana..

Oklah..setakat tu je kot..

Assalamualaikum..

Name Graphics

Ahad, November 06, 2011

Why Do I Change This Blog's Template?

Salam...(malas la nak tulis panjang2)
Erm..cuba tengok sikit template baru blog ni..

Cantik tak??(perasan sendiri la pulak..)

Bukannya apa nak tukar, just thinking template dulu tu childish sangat...terlalu sangat childish...

Dengan hearts nya yg berjuntai-juntai...

Huhu...sangat chilDisH!!!



Assalamualaikum..
Name Graphics

Sabtu, November 05, 2011

Just Didn't Realize How Fast The Time Flies...

Assalamualaikum....

Huh..lama sungguh tak buka blog ni...
Lebih kurang 6 bulan..(lamanya!!)
Nak buat macam mana..
SEBELUM NI..
Internet tak ada kat rumah..
Kena fight for PMR dulu..
Baru sekarang ada peluang nak active semula..

For all my visitors and followers...
Thanks sebab korang semua dah bagi saya support..
Untuk aktif semula...
I'm really sorry...
Kalau ada mesej tak berbalas...
Undangan follow tak dipenuhi..
Dan sebagainya...
Minta maaf sangat-sangat...

Sekarang pun....
I'm still unaware that...
Masa begitu cepat berlalu...
Terasa bagai baru semalam menerima result UPSR...
Hmmmm......

Mungkin....tu saja yang mampu saya coretkan setakat ini...
Entah bila pula saya akan menaip lagi....
Kerana peluang saya untuk online kali ini diberikan oleh mak saudara saya....
Lain kali entah siapa...

Sehingga bertemu lagi...
Assalamualaikum.....




Name Graphics

Selasa, Mei 31, 2011

My blog worths..

Pinkofficialsite.blogspot.com Valuation RM 1,104.94

www.Pinkofficialsite.blogspot.com currently has an unknown rank.

A sample of internal pages linked to, include; Mid-Term Exam just finished!!!, 0 comments, 0 comments, Jumaat Raya!!!, AkhirnyaDah Menjadi Pun, 0 comments, Catatan Lama, Laman utama, Catatan (Atom). utf-8 is the character set used for the site, It is hosted in Google Inc. California Mountain View, United States and is using GSE webserver.

The site pinkofficialsite is registered under the .com suffix. Pinkofficialsite.blogspot.com's server IP number is 209.85.227.132. Using coordinates it is found 37.3801, -122.0865.

Website Value RM 1,104.94 *
Daily Pageviews < 10 *
Daily Visitors < 10 *
External Links -

*Estimated figures only, please read the disclaimer

-Sumber: http://bizinformation.com.my
-Diciplak dari: www.qasehkuwardah.blogspot.com

Haha...ini hanya tekaan..
Blog ni harganya takla setinggi blog lain
Sbb pageviews ngan visitors kurang dri 10 stiap ari..
So..kalau blog yg ade rmai pngunjung tu...lgi mhlla harga die..

Ok ..stakat tu je la..Assalamualaikum..


Name Graphics

Sabtu, Mei 28, 2011

Mid-Term Exam just finished!!!

Assalamualaikum...

Setelah sekian lame x buke blog ksygn nih..akhirnya ade jge pluang..

Rindu yg trbuku di hti akhirnye dpt diluahkn jger..(apsal puitis sgt nih...:D)

hURMM..nk citer psl PPT bru2 ni la..

cam 2 la .... moderate la...tk ssh sgt...x sng sgt..

Alhmdulillah la bley jwb..

Lga jgak rsenye sbb da abes..bleh enjoy sket...

Although k je2 skolh yg mnimbun cam g.everst..

yg tak tau nk wat biler..

mnimpe pde ari khamis...(mmg ari strategik sbb ari last dn org nk blekkk....:D)

apeapepon...nk try jgak siapkan homework kli ni...

dhla kne mri skool awl pde org len...(huhu..sbo je la..-_-)

b'alih pde tjk utama..trget sye pd kli ni 7A..bleh cpai ke x ye..??

hurmm..
sblom ni sye cme bleh capai 5A jer ..

insyaAllah kalau Allah bgi bley la tu kot.

ok ok...anyway skangsye kt KL...tgh cuti2 m'sia..

smbil2 tu nk release stress jgk..(bkn kew mmg prgi b'cuti mmg utk ilang sress kew..haha..whatever..)

pgi kt sunway lagoon jgak..

best giler..smpai lenguh kaki b'jln..

okla...pde wrga smaasza len arap2 result korang naik jgak..spya dpt mnaikkn reputasi smaasza..ameen..

rsenyer ckop arh stakat ni...nk lyn fb plak..

assalamualaikum..wish me the best of luck okay..!!


Name Graphics

Rabu, Mac 16, 2011

A Really Long Time I Have Left My Beloved Blog....

Assalamualaikum...

It had been a long time since the last time I opened this blog...

-Aduss...knape nk ber-speaking- plak kli ni...biorla..maw tmbhkn englishku pnyer profiency.hahaha..:D

And this year will be the most busiest time for me...

And all the homeworks that as tall as the Everest mountain...

And the lot of tasks as many as chickens behind my grandma's house

And my PEER PRESSURE that press me..

Oh...how I really hate that..

And tomorrow I'll be heading for the Peer Coaches English Camp...

Really hatin' that..

Feelin' like I'm gonna throw out all my problems to the sea..

But I really can't do that..

Ahh..whatever...

For the loyal followers that had been waiting for me to write here, I'm so sorry.

Thanks for your patience.

I think that's all for now.

Gotta go packing my things for tomorrow's camp..

Till I write again...
Peace Be Upon You All..

-Gonna miss my blog really much..-
-Ada-


Name Graphics