Khamis, Disember 31, 2009

GuDbYE 2o09,wElcOmE 2Olo....

Assalamualaikum....

Disebabkan hari ni akan menjadi hari last untuk saya kirim post kat blog ni pada tahun ini,jadi saya akan tulis apa yang saya nak sangat tulis.(tulis je la)Long Time No Type

Ok,ok,korang notice tak ade sedikit perubahan kat blog ni?Haha, perubahan ni saya buat sempena tahun baru bermula esok,1 jAnUaRy 2O!0...
January 1stdata not applicable...

Ok,ok,nak citer pasal persiapan saya nak pergi sekolah pulak...School Supplies(ermmm....miss gilew asrama)..
Cube korang teke,berape banyak barang kene bawa?Hahaha,saper hok pernah duduk asrama tu taulah...

Ok,ini checklist untuk barang2 yang kene ba
wak nanti...

Barang-barang yang perlu dibawa

Pixel IconsBeg sekolah
Pixel IconsBeg study
Pixel IconsBeg pakaian
Pixel IconsBaju sekolah(pustakawan)
Pixel IconsBuku(semua jenis)
Pixel IconsBarang2 membasuh
Pixel IconsBarang2 untuk mandi
Pixel IconsBekalan makanan
Pixel IconsCadar
Pixel IconsBantal peluk(tak bawak pon x pe)
Pixel IconsSarung bantal
Pixel IconsKasut sekolah,study
Pixel IconsSelipar tandas
Pixel IconsDan bermacam-macam lagi...

Orang yang sukakan sekolah akanStudents
Orang yang bencikan sekolah akan cakapBack-to-School Joke

Oklah rasenyer ini post terakhir untuk tahun 2009.Ohh,rindunyer tahun ni nanti....
Bye byeball drop 2009data not applicable2010 Balloon

Ok,Assalamualaikum....
Name Graphics

Rabu, Disember 30, 2009

Cuti di KL..

Assalamualaikum....

3 HARI lepas, saye ader pegi KL..(sile bace post kat bawah)Best jugak la sbb lebih kurg setahun kitorg pegi sane....

Tempat pertame kitorg pergi kat KL ialah PetroSains...........EHH EHH EHH..... sebelum masuk PetroSains mestilah kena msuk KLCC dulu kan...HaHaHa Laugh .
Menara Berkembar Petronas@KLCC

Huhuhu.Pastu baru kitorang masuk PetroSains.

Serabut betul la tengok banyak bende bulat ni tergantung.

Mase masuk tu kene beratur dulu...beratur tu punyelah panjang..kire2 sejam kitorang menunggu baru boleh masuk...Tired
Sebelum anda mula,tengok dulu skrin2 ni..Haha..Smile

Ini pulak angah@ikhwan yang mengade taik kude yg ade hati nak jadi albert enstein...
Tengok camera pon buat muke cam tu,ngade taik kude btol la..

Cube korang tengok ape bende atas meja ni...Sebenarnye ni cuma reflection bola tu jer,bukn bola yg sebenar.Nampak cam betul kan?


Sekali tengok macam betul,dua kali
tengok memang macam betul.

Sekali pegang barulah tak betul.
Too Funny
Ini pulak dinasour yang org memang wajib tengok kalau pegi PetroSains.


Pixel IconsPixel IconsHai kawan-kawan,selamat dtg ke PetroSains...Too Funny Pixel IconsPixel Icons
Ini pulak robot2 yang terpamer dlm almari kace khas..geram la tengok..
Ini pulak model helikopter yg boleh dinaiki ala-ala macam helikopter yg betul la ..HelicopterHelicopter 2Hajat kitorang nak naik jugak helikopter ni tapi kalau nak naik....
kene la tunggu selama 50 MINIT
Sape la sanggup tunggu...

(P/s:Yang pakai jaket tu sebenarnye patong...huhuhu)

Ok,ok...yang ni pulak gambar kat bahagian space (la konon).

Best main alat2 dier...rase cam ade dlm kapal angkasa sbnr...Dreaming

Ini pulak saya ambik gambar diri saya dalm cermin(cermin ker?) yang dipanggil erm....korang tengok sendiri larh gambar ni...payah btol nak sebut name dier...
Cuba tengok di cermin sebelah kiri...yang nampak kaki ngan badan saje
tu la saye...

Lepas penat berjalan dalam PetroSains tu,abah bawak kitorang pergi makan kat Restoran Al-Rawsha,yg agak famous kat KL.Restoran ini ala-ala Restoran Arab la.Makanannyer sedap terutamanya Nasi Mandy.Rasenyer ini dah kali ke-3 kitorang mkn kat sini.Ni saya ader sediakn peta untuk korang kalau korg nk makan kt sini...
Malam tu kitorang menginap kat 'hotel pejabat' abah.OfficeBedBed 2Boy In Bed.Haha.SEbenarnye tu pjbt kawan abah,dan ade sebuah bilik khas untuk tido.So,kitorang 'menginap' la kat situ jap.

Ok..........The Next Day....................

Kitorang pergi WetWorld kat Klang...Lame dah rasenyer x berendam dalam kolam...(elehh...padahal haritu dah enjoy kat Gambang Water Park).

Angah buat muke masam lagi.Langsung x posing.(Bese arrr...Orgnyer dok FOTOGENIK...hehee)


Ini Abah dan Debek.(Debek is my baby brother.Kitorang panggil die Debek disebabkan pipinye yg tembam)...
Dan ini Debek yang langsung dok TAKUT air walau SEDIKITpun.... ahaha..Swimmer
Walaupun baru lima bulan tapi dah mula pandai naik pelampung...
Saya bagi dia gelaran 3C.
-Cute
-Charming

-Clever
Ape2pon dielah yang tercomel dlm rumah kitorang..
(setakat ni...
In Love)

Berbeza sekali dgn kakaknyer...(not me okay,my younger sis)...yang SANGAT TAKUTScared 2 nak masuk dalam air...padahal die jugak yang membebel dalam kereta nak mandi kolamBlah Blah Blah...(membebel sangat,suruh mandi x nak...apelaaaaaaaaa)..


Buat muke takut dengan penuh aksi kerut.Hahaha..Goofy

Dan sekarang saye nak citer pasal gelongsor adventure(ntah apela name sebenar die...).yang terpanjang di ASIA.Gelongsor itu adalah one and the only one daya tarikan pelawat.Gelongsor lain yang tersedia cuma ade 2.Asal2 ade 4 tapi tutup 2.Pouty



Gelongsor ni best jugak tapi sempat naik dua kali jer.
Kenapa???????????
Sebabnyer...

Cuba tengok berapa ramai org nak naik gelongsor ni...
daripada nun jauh di belakang sana.beratur untuk menaiki menara gelongsor...



dan akhirnya,sampai juga ke atas menara.
Phew
Dan perasaan BERDEBAR-DEBAR pula kunjung tiba.
NervousAaaaaaaaaaaaarrgggggghhhhh!!!!!!!!!!!!!!AfraidScreamingScreamer

Jerit diorang dalam gambar kat atas ni....
(that's not me,ok!!...Dismay )

Tengahari tu lepas habis enjoy mandi kat WetWorld,kitorang pergi Sunway Pyramid.Best jugak pergi sane.Ni kali kedua kitorang pergi sana.Kebetulan pulak Beryl's Chocolate buat satu funfair mini kat situ.Adik naik keretapi ngan kuda yang banyak2 tu.(Tak tau la nama aper)

NinaPinkish Purple Dan KawannyaGreen Yang Sebaya Dengannya
Nina ngan abah naik kuda mainan.HorseDebek berdiri atas gajah mainan ngan umi.

Okeylah,rasenyer itu jer nak kongsi pasal cuti kat KL nih...saya pun dah nak keluar ni...Assalamualaikum...



Name Graphics