Rabu, September 08, 2010

Jumaat Raya!!!

Assalamualaikum...

Huhuhu..syukur rasenye...sbb rasydan x jadi dduk kat KMC..

Sebab nurse pon cuti raye..

Tersengih2 sambil menayangkan 2 gigi kapaknyer yg baru tumbuh 2 bulan lalu...

Umi Pon Cakap yg Rasydan dah b'tambah baik..

Tak padan dgn ke'debek'kannyer, makanan pon x nak sentuh..

Cuma makanan ringan jer die layan..(Baby ape la ni..)

Okeylah,berbalik pade tajuk utama kita..

Rasanyer sume org dah tahu pasal ni...

Hmm..bersempena hari raye ni la kan..

Nak bagi la kad raya kat korang beserta beberapa soalan muhasabah diri..

Saya akui kad ni hodoh jer sebab buat ala kadar je...(lagipon ni pon guna paint jer..)

1)Adakah anda merasakan diri anda sudah menghabiskan masa dgn baik di dalam bulan barakah ini?

2)Adakah anda berasa sedih disebabkan Ramadhan bakal meninggalkan kita ataupun berasa sangat gembira kerana Hari Raya bakal menjelang tiba?

3)Adakah anda menunaikan solat terawih setiap malam?(keuzuran x dikira)

4)Adakah anda merasakan diri anda mendapat anugerah malam lailatul qadar?

Itu sahaja yg saya nk tulis hari ni...

Harap korang dapat copy-paste kat blog korang..

Selamat Hari Raya dan Assalamualaikum ....
Name Graphics

Selasa, September 07, 2010

Akhirnya...Dah Menjadi Pun.....

Assalamualaikum...

Akhirnya dapat jugak 1 ketupat...(1 jer???)

Yelah...Si Nina & Si Rasydan selalu je mengacau..(dah nama dah budak-budak...)

Satu jer??Lame tuh...

Cakap pasal si Rasydan tuh...

Die demam pulak...

Hisyy...banyak demam dari sihat...(tapi mase demam pon die hyperaktif jugak..)

Takut2 kena sawan pulak cam ari tu..(tapi kalu kena redha jela...)

Baru pagi tadi die bertolak ke KMC..(sedihnyer..)

Maknenyer..Umi ngan Rasydan beraya di sana la...(i miss uuuuuuuuuu...!!!!!)

Xpela...utk ke-c-hatan debek jugak...(ade saya kata kan debek tu saper...)

Okeylah..I wish you All..Happy Eidul Fitri Day Ok..

Nanti sehari sebelom raye saya update lagi kot...

Oklah ... nak sambung anyam yg lain pulak..






Oklah..Assalamualaikum.....

Name Graphics

Ahad, September 05, 2010

Ketupat Oh Ketupat

Assalamualaikum...

Sekarang ni saya tgh nk anyam ketupat....

Dan tgh fed up jugak.... Apasal reben kain pulak??Isy,pelik betul penulis post ni...

Sebab ketupat tak menjadi2 sejak tadi..


Sebab tula I HATE GUNA REBEN!!!!


Reben lembik, payah nak bentuk buat ketupat....


Daun 'parallel' pucuk kelapa adalah bahan paling teguh untuk menganyam..


Adoi........


Dah setengah jam try tpi x menjadi...

Ape nak jadi la..........

Tolongla doakan saya supaya buat ketupat menjadi...

ASSALAMUALAIKUM....


Name Graphics

Rabu, September 01, 2010

Jiwaku Belum Merdeka

Assalamualaikum....

Hmm...8 hari lagi kita nak raye...(^_^)

Tapi yang sedihnyer.....malam lailatul qadar ... peluangnya makin tipis untuk dicari...(untuk sayer!!!!)

T_T...sedihnye...........
TAPI XPELA ...DON'T MIND THAT...
Untuk mendapat keberkatan lailatul qadar..mari kite berdoa same2..

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Erk...tak teringat la pulak pasal hari merdeka

Ape nak kate...(dasar anak melayu lupa daratan..)

Hmm...syok gile semalam...

Riuh rendah aspuri SMAASZA..

Sedar2 ade budak laki mari ngintai...

Dari nun jauh tingkat atas blok E....

Tujuan diorang tu nak ngintai ke nak tengok bunga api ke

Tak taulah saya...

Kitorang tau ade "ajnabi '' penyibok tu pon mase Kak Amal wat announcement..

"Kpd sume warga aspuri, sile kwl suara anda krn ade ajnabi yg memerhati dri jauh..''

Tengok2 mmg ade bdk laki..

Smpaikn hmpir sume kls blok E menyala lampunyer..

Hampeh betullah..

Nak enjoy keindahan bunga api malam tu pon x bleh...

Ade tu yg sekali b'bunyi 5 bunga keluar

Ade tu yg b'lapis2...

Datangnye nun jauh kelihatan dari Syahbandar K.T.
Eeeee.....x puas lagi la tengok..(dasar org darat hulu)....

Duduk kat umah manela ade peluang nk tengok..

(lagipon bandar baru kerteh tempat aku tinggal ni sambut merdeka meriah sgt ker?)

Hampehh....

Hrmm...bercakap pasal merdeka ni la kan..(formal la pulak)

Sebenarnya lah..

Pada pendapat saya lah kan....(kenape la formal sgt nih?)

Malaysia ni blm merdeka sepenuhnya la lagi..

Sbb...sbb rakyat malaysia sendiri yg menunjukkan ciri2 yg kite blm merdeka..

Why?

B'coz rakyat malaysia sndiri yng masih trprgkp dgn arus2 kmodenan barat yg semakin

Mempengaruhi kehidupan seharian kita....

Bkn namenye merdeka tu kan?

Kalau yg sdg membaca post ini rase dirinye masih terperangkap

Tolong..I plead....Merdekakan diri anda...

Rasa2 jiwa yg sdg mengarang post ni pon blm merdeka sepenuhnyer...

Bru 10% jer merdeka...

Hmm...nak dekat raye nanti saya update semuler...(mase ni jer ade peluang nak update..!!!)

Okeylah...saya kena sign out dulu....

Nak bagi peluang kat kawan saya update blog..

Assalamualaikum.....................

Name Graphics